Meer mogelijkheden voor overwerk bij vaste contracten

De kosten van overwerk in de WW-premie gaan per 1 januari 2025 omlaag bij grote vaste contracten. De ministerraad heeft ingestemd met dit voorstel van minister Van Gennip van SZW. De maatregel draagt bij dat je werknemers met vaste contracten meer kunt laten werken zonder dat hiervoor de hoge WW-premie moet worden afgedragen.

Tekst gaat verder onder de foto

Hoe zit dit ook weer?

Voor werknemers met een contract voor bepaalde tijd betaal je als werkgever 5% meer WW premie dan werknemers met een contract voor onbepaalde tijd. Maar als jouw werknemer met een contract voor onbepaalde tijd, voor 24 uur per week, aan het eind van het jaar 30% meer had gewerkt (door overwerk) dan de 24 uur per week dan moet je als werkgever alsnog de hoge WW premie toepassen voor dat hele kalenderjaar.

→ Lees meer over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Verruiming

De grotere arbeidscontracten waarbij een werknemer gemiddeld 35 uur of meer per week werkt zijn van deze regel uitgezonderd. Deze uitzondering wordt nu verruimd naar contracten met gemiddeld 30 uur per week. Hiermee wordt de interne wendbaarheid van bedrijven vergroot terwijl werknemers de zekerheid van hun contract houden. De wijziging wordt geraamd op een lastenverlichting voor werkgevers van 15,5 miljoen euro.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van HR

De PVV, VVD, NSC en BBB zijn het eens geworden over een hoofdlijnenakkoord. Wij vinden het interessant wat hierin …

Het minimumuurloon bedraagt per 1 juli 2024 bruto € 13,68 per uur. Dat is een stijging van 3,09% ten …

Recente bevindingen onthullen een zorgwekkende realiteit: een aanzienlijk aantal werkenden in Nederland vertoont risicovol drinkgedrag, wat leidt tot ernstige …

Alles over HR