E-Assessment binnen Loket.nl

E-assessment is een krachtig hulpmiddel dat organisaties helpt om weloverwogen beslissingen te nemen bij het aannemen van nieuwe medewerkers en om te investeren in de groei en ontwikkeling van bestaande medewerkers. Loket.nl biedt een functionaliteit aan in de vorm van een e-assessment die een uitgebreide kijk geeft op de competenties, kernwaarden en culturele voorkeuren van (potentiële medewerkers).

Tekst gaat verder onder de foto

Competenties

Door middel van de Big Five persoonlijkheidsvragenlijst worden de persoonlijkheidskenmerken van kandidaten geanalyseerd. Deze worden in relatie gebracht met competenties. Denk hierbij aan commerciële vaardigheden, communicatie en flexibiliteit.

 

Kernwaarden

Het e-assessment meet de kernwaarden die een kandidaat of medewerker belangrijk vindt. Deze worden gerangschikt op basis van prioriteit. Hierdoor krijgen werkgevers inzicht in de drijfveren en waarden van (potentiële) medewerkers, waardoor een betere match tussen medewerker en organisatie mogelijk is.

De toelating wordt geschorst als de minister vaststelt dat een uitlener niet (langer) voldoet aan de gestelde eisen en vervolgens niet op tijd herstelt. Zonder toelating mag de uitlener niet langer arbeidskrachten ter beschikking stellen.

 

Culturele voorkeuren

Er worden 28 culturele dimensies onderzocht om te beoordelen in hoeverre een (potentiële) medewerker past binnen de bedrijfsorganisatie van jouw organisatie.
Naast de persoonlijkheidsbeoordeling is het ook mogelijk op een intelligentietest af te nemen tijdens het assessment, wat een nog breder beeld van de kandidaat oplevert.

 

Matchscore

Na de afronding van het e-assessment ontvangt de werkgever een digitaal rapport. De scores in dit rapport geven aan in hoeverre de persoon past bij de functie en de organisatie. Daarnaast geeft het ook aan op welke punten de persoon nog kan ontwikkelen.

E-Assessment (score) | Persaldi

Voorbereiding op het gesprek

Het e-assessment biedt werkgevers de mogelijkheid om op maat gemaakte interviewvragen op te stellen op basis van de uitkomsten van het e-assessment. Deze vragen helpen om dieper in te gaan op de ontwikkelpunten van medewerkers of, in het geval van werving en selectie, kandidaten beter te leren kennen.
Er worden aanzienlijke voordelen behaald door gebruik te maken van e-assessment. Organisaties kunnen beter gefundeerde beslissingen nemen bij het selecteren van nieuwe medewerkers, wat resulteert in meer geschikte kandidaten en minder verloop. Ook biedt het e-assessment inzicht in ontwikkelpunten, waardoor organisaties gerichter coaching en training kunnen aanbieden aan hun huidige medewerkers.
Ben jij benieuwd hoe Persaldi jouw organisatie kan helpen met behulp van e-assessment. Neem dan contact op met onze HR-adviseurs.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van Loket

Word je als werkgever overspoeld door administratieve taken? Keur je regelmatig declaraties goed waarvan je eigenlijk geen idee hebt …

Het nieuwe jaar komt eraan, December vliegt bij iedereen voorbij met veel op de agenda. Daarom willen we ook …

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag, afhankelijk van het salaris. Het effect op je bedrijf en …