Ziekteverzuim bijhouden in Loket.nl

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag, afhankelijk van het salaris. Het effect op je bedrijf en je financiële resultaat is dus groot. Helemaal wanneer er meerdere medewerkers tegelijk ziek zijn en er sprake is van langdurig verzuim.

Tekst gaat verder onder de foto

Bij onduidelijke processen en gebrekkig beheer kan dit tot extra onnodige kosten. Het is dan ook van groot belang om de ziekteverzuimprocessen goed in beeld te hebben en dit effectief te monitoren. Loket.nl heeft hiervoor een handige functionaliteit. In dit artikel laten we je zien hoe het bijhouden van ziekteverzuim met behulp van Loket.nl jouw organisatie kan helpen.

 

Efficiënt melden van ziekteverzuim

Het melden van ziekteverzuim kan administratief een tijdrovende taak zijn. Vaak moet worden ingelogd in het portaal van de arbodienst en verzuimverzekering om ziekmeldingen te melden. Loket.nl biedt een eenvoudige en geautomatiseerde oplossing voor het melden van ziekteverzuim in de applicatie. Loket koppelt met verschillende partijen op het gebied van arbo- en verzuim, waardoor ziekte alleen nog in Loket gemeld hoeft te worden. Zo koppelt Loket onder andere met:

  • Verzuimsignaal
  • Absentiemanager
  • Visma Verzuim
  • MediSoft

 

Persaldi_Ziekteverzuim bijhouden in loket voorbeeld

 

De ziekmelding wordt dan automatisch doorgestuurd naar de arbodienst en verzuimverzekering. Een vermindering van administratieve lasten die tijdbesparing oplevert.

 

Signalen wet Poortwachter in Loket.nl

Ziekteverzuim gaat gepaard met complexe wet- en regelgeving. Volgens de wet Poortwachter moeten op bepaalde tijden een probleemanalyse, een plan van aanpak en evaluaties plaatsvinden. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een loonsanctie. Dit betekent dat je ook in het derde ziektejaar het salaris moet doorbetalen. Als de ziekmelding is doorgegeven via Loket.nl, worden tijdig de signaleringen vanuit de Wet Poortwachter getoond in Loket.nl en je ontvangt hiervan een email. deze momenten. Dit zorgt voor extra controle en vermindert hierdoor het risico op boetes.

 

Gearsoft verzuimanalyses

Een ander voordeel van het melden van ziekteverzuim in Loket, is dat deze gegevens doorgestuurd worden naar onze data-analyse tool van Gearsoft. Het ziekteverzuimoverzicht en de dashboards van Gearsoft bieden organisaties een krachtige tool om ziekteverzuimgegevens overzichtelijk en inzichtelijk weer te geven. Gearsoft maakt verschillende overzichten van verzuimgegevens, zoals een:

  • Verzuimoverzicht
  • Dashboard verzuim
  • Overzicht verzuimduur.

 

In deze overzichten wordt tevens de kosten van de ziekmeldingen in beeld gebracht aan de hand van de loonkosten per werknemer.
Deze verzuimoverzichten geven inzicht in trends en patronen. Je kunt bijvoorbeeld zien welke afdelingen of functies vaker te maken hebben met ziekteverzuim en wat de verzuimduur is. Deze informatie zorgt ervoor dat je gerichte maatregelen kunt nemen, zoals preventieprogramma’s of het herverdelen van werklasten.

 

Tip Persaldi

Het bijhouden van ziekteverzuim in Loket.nl biedt verschillende voordelen. Het verminderd de administratieve last, geeft extra signalen omtrent de wet Poortwachter en zorgt voor verzuimanalyses middels data-analyse systeem Gearsoft.

Wil je meer weten over hoe Loket.nl kan helpen bij het efficiënt beheren van ziekteverzuim? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag bij het implementeren van deze functionaliteit.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van Loket

Word je als werkgever overspoeld door administratieve taken? Keur je regelmatig declaraties goed waarvan je eigenlijk geen idee hebt …

Het nieuwe jaar komt eraan, December vliegt bij iedereen voorbij met veel op de agenda. Daarom willen we ook …

E-assessment is een krachtig hulpmiddel dat organisaties helpt om weloverwogen beslissingen te nemen bij het aannemen van nieuwe medewerkers …