Automatische loonschalen in Loket.nl

Het nieuwe jaar komt eraan, December vliegt bij iedereen voorbij met veel op de agenda. Daarom willen we ook vast vooruit kijken naar het nieuwe jaar. In januari ontvangt het merendeel van de werknemers een loonsverhoging. Dit kan een algemene CAO-verhoging zijn, een prijsindexatie bepaald door de werkgever, een prestatie beloning of een trede verhoging op basis van functiejaren. Het nieuwe salaris van werknemers bepalen kan administratief een hele klus zijn. Gelukkig heeft Loket.nl daar een handige functionaliteit voor: de salarisschalen in Loket.

Tekst gaat verder onder de foto

Schalen koppelen, altijd actueel

Wanneer je als werkgever onder een CAO valt, is deze CAO gekoppeld aan je administratie in Loket.nl. De loonschalen van de betreffende CAO zijn hier ook aan toegevoegd. Wanneer je je werknemers conform deze schalen beloond, kun je deze koppelen aan je werknemers. Loket zorgt ervoor dat de loonschalen altijd actueel zijn, waardoor de lonen van je werknemers ook altijd actueel zijn.

Lees meer: Loket.nl

 

Schalen met 1 klik actualiseren

Het koppelen van salarisschalen in Loket heeft tevens het voordeel dat de loonschalen bij wijzigingen in één keer geactualiseerd kunnen worden bij alle werknemers. Hierdoor hoef je dus niet per werknemer het nieuwe loon te bepalen en handmatig in te voeren. Loket voert betreffende wijzigingen door in de loonschalen en deze kunnen met 1 klik weer doorgevoerd worden bij de werknemers waar de schalen gekoppeld zijn.
Wanneer alle lonen met een bepaald percentage stijgen, kan dit ook zonder loonschalen in één keer doorgevoerd worden. Er zijn echter ook situaties waarin er met verschillende percentages wordt gewerkt. In het onderhandelingsresultaat van de CAO Horeca bijvoorbeeld, daar worden de lonen van verschillende functiegroepen met verschillende percentages verhoogd. Wanneer er geen loonschalen gekoppeld zijn bij de werknemers, wordt de verwerking hiervan administratief een enorme klus.

→ Alles over loonschalen

Voorstellen voor salarisaanpassingen

In de meeste Cao’s is het gebruikelijk dat het loon van werknemers jaarlijks een bepaalde trede stijgt. Dit is meestal gebaseerd op functie- of dienstjaren. Het kan zijn dat deze trede verhoging gebaseerd is op kalenderjaren en elk jaar in januari stijgt, maar het kan ook zijn dat de trede elk jaar wordt toegekend op de in dienst datum of de datum waarop de werknemer een nieuwe functie is gaan uitoefenen.

Bijhouden bij wie wanneer welke trede verhoging toegekend moet worden, kan een administratie op zich zijn. In Loket kan daarom ingesteld worden dat het systeem salarisvoorstellen geeft in bepaalde maanden bij bepaalde werknemers. Deze kunnen dan met één klik goedgekeurd en doorgevoerd worden. Zo kun je de trede verhogingen nooit meer over het hoofd zien.
Tevens kan Loket deze voorstellen geven bij verjaardagen van jeugd werknemers.

 

Eigen loonschalen

Wanneer je niet onder een CAO valt, zijn er natuurlijk geen standaard loonschalen ingericht in je administratie. Mocht je als werkgever eigen loonschalen hebben ontwikkeld, dan kunnen we deze op dezelfde manier inrichten in Loket.nl. Het systeem kan in dat geval op dezelfde manier salarisvoorstellen geven. Bij wijzigingen hoeven de loonschalen maar één keer aangepast te worden, daarna kunnen ze in één keer bij alle werknemers doorgevoerd worden.

Gebruik van salarisschalen in Loket zorgt voor een administratieve lastenverlichting. Lonen hoeven niet meer handmatig ingevoerd te worden en door de signalerende functie vergeet je nooit meer een trede verhoging. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Lees meer over Loket.nl

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van Loket

Word je als werkgever overspoeld door administratieve taken? Keur je regelmatig declaraties goed waarvan je eigenlijk geen idee hebt …

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag, afhankelijk van het salaris. Het effect op je bedrijf en …

E-assessment is een krachtig hulpmiddel dat organisaties helpt om weloverwogen beslissingen te nemen bij het aannemen van nieuwe medewerkers …