Wettelijk minimumloon per 1 juli 2024 extra omhoog

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2024 met 1,2 procent omhoog en wordt daarnaast geïndexeerd. De extra verhoging van het minimumloon komt voort uit een amendement van de Tweede Kamer. De spoedwet die hiervoor nodig is, is door minister Van Gennip naar de Tweede Kamer gestuurd. Het wetsvoorstel Bijzondere verhoging van het wettelijk minimumloon beoogt een verdere stap te zetten om het inkomen en de inkomenszekerheid van werknemers aan de basis van de arbeidsmarkt en uitkeringsontvangers te verstevigen. Als gevolg hiervan zal het minimumloon vanaf 1 juli naar verwachting stijgen van € 13,27 per uur nu, naar minimaal € 13,43 per uur.

Bij een 40 urige werkweek in 2024 zou dat een brutoloon van € 2.345,77 betekenen.

Tekst gaat verder onder de foto

Gevolgen

De precieze gevolgen van de verhoging van 1,2 procent per 1 juli voor de portemonnee van mensen zijn nog niet duidelijk. Dat hangt af van de halfjaarlijkse indexatie van het minimumloon: elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen. In het voorjaar van 2024 worden die bedragen bekend gemaakt. Het hogere minimumloon werkt ook door in uitkeringen zoals de bijstand, AOW en UWV-uitkeringen.

 

Minimumuurloon 2024

Per 1 januari 2024 is het wettelijk minimumloon ook omhoog gegaan, met 3,75 procent. Dit is het gevolg van de reguliere indexatie. Ook kent Nederland vanaf deze datum een minimumloon op uurbasis, in plaats van een minimumloon per maand.

 

Ervaringen hoger minimumuurloon in 2024

Uit onze eerste ervaringen proeven wij van werkgevers dat zij terughoudender zijn met het in dienst nemen van werknemers die normaliter rond het minimumloon zitten. Dit zijn ook vaak functies die sneller geautomatiseerd gaan worden. Zonde ook voor werknemers die re-integreren. Zij re-integreren vaak in eenvoudig arbeid met eenvoudige processen.  Door deze forse stijging van het wettelijk minimumloon zijn de werkgeverslasten fors gestegen. Dit is niet in alle gevallen door te rekenen in de diensten of producten. Kijk maar eens naar NedCar, een Nederlands bedrijf waar jarenlang met trost Volvo’s, BMW’s en Mini’s zijn gemaakt. Het contract met BMW loopt af en één van de redenen dat voorlopig nog geen nieuwe partner wordt gevonden is onder andere de hoge loonkosten in Nederland. Dit is toch zonde?

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van HR

Een concurrentiebeding verbiedt een werknemer om na zijn dienstverband bij een concurrent te werken of bijvoorbeeld als zelfstandige met …

Werkgevers die investeren in de ontwikkeling van nieuwe talenten op de arbeidsmarkt kunnen profiteren van financiële ondersteuning door middel …

Met de zomer in aantocht, staat het vakantieseizoen voor veel organisaties weer voor de deur. Het is een tijd …

Alles over HR