Het belang van de juiste arbeidsvoorwaarden

In een tijd waarin het vinden en behouden van personeel een uitdaging is, speelt het aanbieden van de juiste arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol bij zowel de werving en selectie, als het behouden van jouw personeel. Zo onderzocht LinkedIn recentelijk dat potentiële kandidaten vaak als eerst naar de arbeidsvoorwaarden scrollen in een vacature, voordat de rest van de vacature gelezen wordt. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze arbeidsvoorwaarden aanspreken en overtuigen! Maar wat moet er allemaal in jouw arbeidsvoorwaarden regelement staan en hoe bepaal je wat een juist salaris is en hoeveelheid vakantiedagen is?

Tekst gaat verder onder de foto

Salaris

Het salaris is vaak de eerste factor wat potentiële werknemers overwegen bij het eventueel aannemen van een nieuwe baan, volgens het Job Seeker Nation Rapport. Het bieden van een salaris dat in lijn is met de marktstandaarden is dus de eerste stap om nieuw personeel aan te trekken. Door de huidige wet- en regelgeving omtrent bijvoorbeeld de verhoging van het minimumloon is het voor werkgevers soms lastig om te bepalen wat het juiste salaris zou moeten zijn.  Bij het bepalen van een marktconform salaris voor specifieke functies kunnen wij helpen, doordat we altijd op de hoogte zijn van de huidige wet- en regelgeving en daarnaast beschikken over uitgebreide data op het gebied van salaris. Daarnaast kunnen wij ondersteuning bieden bij het opstellen van een salarishuis, waarin functies worden ingeschaald, waardoor je een transparant salarishuis kunt vormgeven en het gemakkelijker wordt om het salaris bij een functie te bepalen.

 

Werk-privébalans

Naast het salaris is ook de werk-privé balans van een steeds groter belang. Door flexibiliteit te bieden in werkschema’s kunnen werknemers hun werkuren, waar mogelijk, aanpassen aan hun persoonlijke behoeften. Een onderzoek uit 2020 toont aan dat een flexibel werkschema leidt tot een hogere productiviteit op lange termijn. Hoeveel dagen per jaar kunnen jouw werknemers bijvoorbeeld vrij nemen? Bied je bijvoorbeeld werknemers de mogelijkheid om thuis te werken, zodat ze hun kinderen op tijd van school kunnen halen of omdat ze productiever zijn in de avonduren dan overdag? Dit zijn allemaal vragen die zorgvuldig moeten worden overwogen, en waarbij wij als HR-adviseur kunnen helpen om passende voorwaarden samen te stellen voor jouw organisatie. 

→ Alles over het advies over verlofstelsel

Training en Ontwikkeling

Ook de mogelijkheid voor training en ontwikkeling zijn voor werknemers belangrijk. Het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden laat zien dat een werkgever investeert in de toekomst van zijn werknemers. Dit kan variëren van interne trainingssessies en workshops tot externe opleidingsmogelijkheden, maar ook door werknemers bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven twee uur in de week webinars te volgen over een actueel onderwerp. Door werknemers de kans te geven om hun vaardigheden en kennis uit te breiden, kunnen ze niet alleen beter presteren in hun huidige functie, maar ook gemotiveerd blijven om zich verder te ontwikkelen binnen de organisatie, waar je als werkgever ook de vruchten van plukt.

 

Maatwerk

Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke kenmerken en bedrijfscultuur. Wij begrijpen daarom dat arbeidsvoorwaarden moeten worden afgestemd op de specifieke werkwijze en waarden van een organisatie. Daarom bieden wij graag onze expertise aan om jou te helpen bij het samenstellen van een arbeidsvoorwaardenreglement dat én voldoet aan de wettelijke wet- en regelgeving én daarnaast perfect aansluit bij jouw bedrijf en personeel.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van HR

Een concurrentiebeding verbiedt een werknemer om na zijn dienstverband bij een concurrent te werken of bijvoorbeeld als zelfstandige met …

Werkgevers die investeren in de ontwikkeling van nieuwe talenten op de arbeidsmarkt kunnen profiteren van financiële ondersteuning door middel …

Met de zomer in aantocht, staat het vakantieseizoen voor veel organisaties weer voor de deur. Het is een tijd …

Alles over HR