Het gemak van verlofadministratie in Loket.nl

De vakantieperiode is weer in zicht, de tijd dat de meeste werknemers verlof opnemen. Zijn de verlofsaldo’s van jouw werknemers wel actueel? En zijn de verlofsaldo’s inzichtelijk voor je werknemers? Is er een duidelijk proces voor het aanvragen van verlof? En is binnen de organisatie wel inzichtelijk wie wanneer verlof opneemt? Je kunt van ons aannemen: wanneer je deze vragen niet positief kunt beantwoorden, ben je zeker niet de enige. Gelukkig hebben wij hier de ideale oplossing voor, de verlofadministratie bijhouden kan namelijk heel eenvoudig in Loket.nl.

Tekst gaat verder onder de foto

Verlofsaldo’s

Verlof begint natuurlijk met het berekenen van de verlofsaldo’s. Parttimers, bepaalde tijd contracten, mutaties zoals urenwijzigingen en uit dienst tredingen kunnen het berekenen van de verlofsaldo’s ingewikkeld maken. In Loket wordt de standaard verlofregeling van  jouw bedrijf gekoppeld bij je werknemers, waarna Loket zelf het verlofsaldo na rato berekend. Dit scheelt je extra rekenwerk.
Na het doorvoeren van mutaties, kunnen de verlofsaldo’s op elk gewenst moment weer geactualiseerd worden.

 

Actuele verlofkaart

‘Hoe veel vrije dagen heb ik nog?’, is een veel gehoorde vraag van werknemers. Hierna moet je het verlofsaldo opzoeken, waarbij je er ook nog achter kunt komen dat de zelf bijgehouden verlofsaldo’s niet actueel zijn. Voorkom dit soort omslachtige handelingen door werknemers zelf inzicht te geven in hun verlof. Bij gebruik van de verlofadministratie in Loket, kunnen werknemers op elk moment een actuele verlofkaart opvragen via het Werknemerloket. Natuurlijk kun je deze als werkgever ook inzien.

 

Verlofaanvragen door werknemers

Mondelijke verlofaanvragen en verlofaanvragen via briefjes zijn niet meer van deze tijd, deze kunnen vergeten worden of kwijtraken, wat er natuurlijk niet voor zorgt dat de verlofsaldo’s actueel blijven.
Via het Werknemerloket kunnen werknemers zelf verlofaanvragen indienen. Deze verlofaanvragen kun je als werkgever goedkeuren, waarna het verlof van de werknemer weer geactualiseerd wordt.

 

Goedkeuren door managers/leidinggevenden

We kunnen ook instellen dat managers of leidinggevenden de verlofaanvragen van hun team goed kunnen keuren. Verdere gegevens in Loket kunnen in dat geval afgeschermd blijven zodat de manager of leidinggevende geen salarisgegevens inziet.

Een mooi extraatje hierbij is dat werknemers ook een opbouw van bijvoorbeeld TVT-uren aan kunnen vragen wanneer ze over gewerkt hebben, mocht dit bij jullie van toepassing zijn.

 

Verlofkalender

De zomer kan qua bezetting een rommelige periode worden wanneer niet duidelijk is welke collega wanneer afwezig is. Via de verlofkalender kun je als werkgever (of als leidinggevende) in 1 opslag zien welke werknemers wanneer verlof opnemen, wel zo handig voor de vakantieplanning.

 

Verschillende verlofsoorten

Er zijn in Loket wel 15 verschillende verlofsoorten waarin we onderscheid kunnen maken, deze kunnen naar eigen wens gebruikt en ingericht worden. Een paar voorbeelden hiervan zijn calamiteitenverlof, feestdagen en zorgverlof.

 

Tip Persaldi

Leg kinderverlof vast via de verlofadministratie. Werknemers kunnen hierdoor hun actuele saldo aanvullend geboorte- en betaald ouderschapsverlof inzien. Wanneer het verlof aangevraagd moet worden bij het UWV, heb je de opgenomen uren direct bij de hand.

Kortom, het gebruik van de verlofadministratie in Loket neemt administratieve lasten weg en zorgt ervoor dat verlof inzichtelijk is voor iedereen binnen je organisatie.

Ook gebruik maken van de verlofmodule in Loket? We komen graag bij  jouw langs om je meer van deze functionaliteit te laten zien! Ook helpen we je natuurlijk met het inrichten en implementeren hiervan.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van Loket

Word je als werkgever overspoeld door administratieve taken? Keur je regelmatig declaraties goed waarvan je eigenlijk geen idee hebt …

Het nieuwe jaar komt eraan, December vliegt bij iedereen voorbij met veel op de agenda. Daarom willen we ook …

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 405,- per dag, afhankelijk van het salaris. Het effect op je bedrijf en …