Een koppeling tussen Loket en je boekhoudpakket

Boek je nog elke maand het loonjournaal handmatig over naar je boekhoudpakket? Zonde van je tijd! Dit is tegenwoordig niet meer nodig. Loket koppelt namelijk met een heel aantal boekhoudpakketten, zodat deze gegevens automatisch doorgegeven worden aan je boekhoudpakket.

Tekst gaat verder onder de foto

Een koppeling tussen Loket en je boekhoudpakket heeft meerdere voordelen, zoals:

 1. Tijdswinst
  Doordat gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden, bespaar je veel tijd.
 2. Minder foutgevoelig
  Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het is vervelend wanneer je in je boekhouding moet zoeken naar een verschil in het journaal. Door het gebruik van een koppeling, worden gegevens automatisch doorgegeven en is er geen kans meer op typfouten.
 3. Actuele informatie
  Bij gebruik van een koppeling, kan het journaal direct doorgeschoten worden naar het boekhoudpakket wanneer de loonrun is goedgekeurd. Dit zorgt ervoor dat de loongegevens in je boekhouding altijd actueel zijn.
 4. Data in Gearsoft
  Wanneer het loonjournaal in Loket is ingericht en wordt gebruikt, kunnen wij deze gegevens ook gebruiken voor data-analyse met gebruik van Gearsoft. Via Gearsoft kunnen wij een uitgebreid loonjournaal genereren en diverse dashboards van het loonjournaal en de loonkosten uitdraaien.

 

Loket kan inmiddels een koppeling leggen met de meeste boekhoudpakketen, onder andere: Twinfield, SnelStart en Exact. Mocht je met een ander boekhoudpakket werken, maar wel graag gebruik willen maken van de koppelingen, laat het ons dan gerust weten, er zijn nog veel meer pakketten waar Loket mee koppelt.

Zelfs als een directe koppeling er niet is, zijn er andere mogelijkheden. In deze situaties kan er in veel gevallen een bestand uit Loket gehaald worden, waarmee het loonjournaal kan worden geïmporteerd in het boekhoudpakket.

De loonjournaalpost in Loket kan compleet op maat ingericht worden. Wijken je grootboekrekeningnummers af van onze standaard? Geen probleem, deze kunnen gewijzigd worden. De grootboekrekeningnummers kunnen zelf gekoppeld worden aan de looncomponenten, zodat de loonjournaalpost naar je wens is ingericht.
Wil je je loonjournaal verders specificeren? Ook dat is geen probleem. Kostenplaatsen en kostendragers kunnen tevens toegevoegd worden. Per kostenplaats en kostendrager kunnen zo voor verschillende componenten ook verschillende grootboekrekeningnummers worden gebruikt.

Nog een voordeel hiervan, is dat per werknemer aangegeven kan worden of de kosten verdeeld moeten worden over meerdere kostenplaatsen of kostendragers. Wanneer een werknemer voor meerdere vestigingen of afdelingen werkzaam is, kunnen de kosten op deze manier verdeeld worden over die vestigingen of afdelingen.

Kortom, een koppeling tussen je salarisadministratie en je boekhoudpakket biedt veel voordelen, maar bovenal meer gemak en efficiëntie door automatisering.

Wil je gebruik gaan maken van deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van HR

Een concurrentiebeding verbiedt een werknemer om na zijn dienstverband bij een concurrent te werken of bijvoorbeeld als zelfstandige met …

Werkgevers die investeren in de ontwikkeling van nieuwe talenten op de arbeidsmarkt kunnen profiteren van financiële ondersteuning door middel …

Met de zomer in aantocht, staat het vakantieseizoen voor veel organisaties weer voor de deur. Het is een tijd …

Alles over HR