Salarisadministratie duur? Afstandelijk? Ieder telefoontje in rekening?

Wij kenmerken ons doordat wij telefoontjes en korte mailtjes niet in rekening brengen. Wij hebben liever dat je een keer teveel belt met een vraag dan dat je op Google gaat zoeken omdat jouw accountant anders een factuur stuurt.

Tekst gaat verder onder de foto

Hogere kosten bij de grotere accountantskantoor

Tijdens een rondetafelsessie, die de Commissie MKB van de NBA in juni jl. organiseerde samen met de Novaa en de SRA, kwam naar voren dat de accountantskosten fors stijgen.

De relatie tussen de accountant en de mkb-ondernemer staat onder druk, omdat de accountant door toenemende regeldruk steeds duurder wordt voor de ondernemer. In de afgelopen jaren hebben accountants de eisen en voorschriften waaraan zij moeten voldoen complexer en strenger zien worden, wat heeft geleid tot hogere kosten voor accountantskantoren. Als gevolg daarvan hebben deze kantoren de tarieven voor hun dienstverlening aan mkb-klanten verhoogd.

Na verschillende financiële schandalen en falende controlesystemen moesten strengere regels de integriteit van de financiële rapportages beter waarborgen. Hoewel deze regels noodzakelijk waren voor het vertrouwensherstel in de sector, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor accountants. De naleving ervan vergt aanzienlijke inspanningen en investeringen van kantoren.

Indien jouw accountantskantoor ook de salarisadministratie verzorgd worden deze kosten ook hierin doorberekent. Ieder telefoontje wordt in rekening gebracht en de uurtarieven zijn fors.

Persaldi: niche kantoor voor personeel – salaris – HR

Wij zijn een onafhankelijk kantoor voor het verzorgen van de salarisadministratie voor werkgevers en accountantskantoren. Daarnaast adviseren wij werkgevers op ieder gebied van personeel en salaris. Nieuw is onze HR dienstverlening. Onze HR adviseurs helpen jou bij vraagstukken op, onder andere, het gebied van werving en selectie, opleiden en beoordelen. Bij ziekte of tijdelijke vervanging zijn zij ook op interim basis inzetbaar binnen jouw onderneming.

Automatiseren en digitaliseren

Onze nadruk ligt met name op het zo efficiënt mogelijk inrichten van de processen. De werknemer reis start bijvoorbeeld bij pre-boarden waarna de arbeidsovereenkomst wordt gegenereerd en het digitale ondertekenproces ingaat. Werk je met een urenregistratiesysteem? Dan staat de werknemer door een koppeling ook gelijk hierin. Vervolgens worden de mutaties automatisch in Loket ingeschoten indien jouw urenregistratie systeem een koppeling heeft.

Alle vertrouwelijke documenten zoals werkgeversverklaringen, proforma berekeningen, pensioenfacturen worden gearchiveerd in het HRM dossier bij de werkgever en/of de werknemer. Volledig conform de privacywetgeving in de AVG.

Benieuwd naar onze dienstverlening?

Bel ons op 0546-760990 of mail ons op info@persaldi.nl

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van arbeidsrecht

Vanaf 1 januari 2024 mag er op kantoor geen koffie en thee meer worden geschonken in wegwerpbekertjes. Sommige bedrijven …

In een tijd waarin het vinden en behouden van personeel een uitdaging is, speelt het aanbieden van de juiste …

Vanmorgen ontvingen wij de eerste telefoontjes dat er niet gewerkt kan worden in verband met onwerkbaar weer als gevolg …