Doorwerken na AOW en al ziek voor 1 juli 2023: loondoorbetalingsplicht van 13 weken blijft

Vanaf juli 2023 zal de loondoorbetalingsperiode voor AOW-gerechtigde werknemers worden verkort van 13 naar 6 weken. Voor werknemers met de AOW-gerechtigde leeftijd die op 1 januari 2023 al ziek zijn, blijft de loondoorbetalingstermijn van 13 weken gelden.

Tekst gaat verder onder de foto

Met de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd is geregeld dat voor AOW-gerechtigde werknemers het opzegverbod bij ziekte, de loondoorbetalingplicht bij ziekte en de duur van het recht op ziekengeld korter duren dan voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt.

Termijn van 13 weken blijft gelden tot 1 januari 2023

De voorgestelde wijziging houdt in dat voor de groep werknemers met de AOW-gerechtigde leeftijd die op 1 januari 2023 al ziek waren de termijn van 13 weken blijft gelden voor het recht op ziekengeld, loondoorbetaling bij ziekte en het opzegverbod bij ziekte.

Zes weken vanaf 1 juli 2023

Het voornemen is deze wijzigingen met ingang van 1 januari 2023 in werking te laten treden. Het tijdstip vanaf wanneer de termijn van 6 weken gaat gelden zal niet eerder dan 1 juli 2023 zijn vanwege de voorbereidingstijd die UWV nodig heeft.

Meer over:

Delen via: