Werknemers met schulden ondersteunen

Nu de prijzen door hoge inflatie en andere economische omstandigheden fors stijgen en de lonen niet in hetzelfde tempo meestijgen, is het voor werknemers soms lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij zien dit ook in de toename van het aantal loonbeslagen. Vooral werknemers met een niet al te hoog salaris hebben vaak te kampen met geldstress. Zorgen over de financiële situatie hebben onvermijdelijk hun weerslag op het werk van de werknemer. Geldstress kan ten koste gaan van de productiviteit en het werkplezier en kan leiden tot verzuim.

Tekst gaat verder onder de foto

Wat kun je er tegen doen als werkgever?

Jouw onderneming is uiteraard niet verantwoordelijk voor het financiële gedrag van de werknemers. Maar gezien de negatieve effecten die schulden op de werkvloer voor de onderneming met zich (kunnen) meebrengen, is het wel verstandig om hier iets mee te doen. En het liefst voordat het tot een loonbeslag komt, want dat betekent dat de werknemers zijn loon deels moet inleveren.

Minusplus

Bij ons in het kantoorpand zit onder andere ook Minusplus. Onlangs hadden wij een kennismakingsgesprek met Sharita, de oprichter van Minusplus. Wij hoorden van een aantal praktijkcasussen maar ook over de veelal onterecht vastgestelde loonbeslagen. Wij zijn van mening dat, als je een werknemer met schulden of een loonbeslag hebt, je een keer met één van de collega’s van Minusplus gesproken moeten hebben.

Een werknemer met schulden is in zijn dagelijks werk niet altijd productief en zorgen kunnen leiden tot ziekteverzuim. Meer informatie vind je op deze pagina.

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van loonbelasting

Hoeveel budget is er nog in jullie vrije ruimte? Het einde van 2023 komt in zicht, wat onder andere …

De hoogte van de onbelaste reiskostenvergoeding is per 1 januari 2024 € 0,23 per kilometer ongeacht de wijze van …

Wanneer jouw werknemer zwanger is, dan dien je voor deze medewerker een WAZO-uitkering bij het UWV aan te vragen.