Persaldi

Onbelaste kilometervergoeding stap voor stap omhoog

Per 1 januari 2023 mag een werkgever € 0,21 per zakelijke kilometer onbelast aan werknemers vergoeden. Met ingang van 2024 stijgt deze reiskostenvergoeding naar € 0,22 en niet naar € 0,23 zoals in eerdere plannen werd genoemd.

Tekst gaat verder onder de foto

Moet ik de reiskostenvergoeding aanpassen?

Dit is afhankelijk wat er in de arbeidsovereenkomst met de werknemer is vastgelegd of in een personeelshandboek of cao staat opgenomen. Staat bijvoorbeeld in de arbeidsovereenkomst dat de werknemer een reiskostenvergoeding ontvangt conform de maximaal fiscaal vrijgestelde netto kilometervergoeding dan dien je deze aan te passen. Staat dit er niet in of staat er niets over in de cao? Dan hoef je deze mogelijk niet te wijzigen. Lees dus altijd goed na wat je er over hebt afgesproken.

Voordelige optie om nettoloon iets te laten stijgen

De reiskostenvergoeding is een netto betaling. Zo kun je het nettoloon laten stijgen zonder dat je daarover premies werknemersverzekeringen betaald of bijvoorbeeld pensioenpremie. Bij een enkele reisafstand van 25 kilometer stijgt het nettoloon door de aanpassing van € 0,19 naar € 0,21 cent met € 17,80 per maand.

 

Meer informatie?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs op 0546-760 990 of per mail via info@persaldi.nl

Meer over:

Delen via: