HR: Pre- en onboardingsproces

Employee Experience

Het vinden van de juiste mensen is een hele uitdaging, zeker in 2023. Voor werkgevers is het daarom van uiterst belang om het personeel te binden, zodat het werven van nieuw personeel zo veel mogelijk kan worden beperkt. Eén van de factoren die meespelen voor medewerkers om zich te binden aan het bedrijf is de zogenoemde ‘’employee experience’’.  Dit is een verzamelnaam voor alle aspecten van de ervaring die medewerkers hebben op het werk. 

Tekst gaat verder onder de foto

Wervingsproces

Deze ervaring begint al bij de start, namelijk bij het wervingsproces. De sollicitant zal zich meer welkom voelen wanneer ze op een respectvolle en transparante manier wordt ontvangen. Wees altijd eerlijk over de werkcultuur, voorwaarden en de inhoud van de functie en houd de kandidaat op de hoogte van de voortgang van de sollicitatieprocedure.

 

Pre- en onboardingsproces

Wanneer de medewerker dan in dienst komt, start het pre- en onboardingsproces. Verwelkom de medewerker vooraf aan het dienstverband bijvoorbeeld met een kaart, een bos bloemen of een ander origineel welkomstgebaar. Dit zorgt voor een gevoel van verbinding. Daarnaast is het belangrijk om voor de nieuwe medewerker een inwerkprogramma op te stellen met voldoende afwisseling en een persoon waar de medewerker zijn vragen aan kan stellen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een buddy. Met de pre- en onboardingstools van Loket.nl  kunnen onze HR Adviseurs je perfect helpen jouw pre- en onboarding in te richten.

 

Ontwikkelen van medewerkers en arbeidsvoorwaarden

In een markt vol aanbod voor medewerkers wil je als bedrijf niet achterblijven vanwege je voorwaarden. Bied je medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden aan in de vorm van trainingen, workshops of bijvoorbeeld cursussen. Geef ze daarnaast perspectief op hun doorgroeimogelijkheden en kansen in de toekomst. Voor veel medewerkers wordt de werk-privébalans een steeds belangrijkere factor. De mogelijkheid om af en toe thuis te werken is dan ook voor velen een onmisbare voorwaarde in hun werk. Als laatste is natuurlijk een eerlijk loon ook niet geheel onbelangrijk. Als je twijfelt over de arbeidsvoorwaarden of salarissen van jouw medewerkers, staan onze HR-adviseurs klaar om jou hierin te adviseren.

Bovenstaande aspecten zijn een onderdeel van de employee experience, maar nog lang niet het hele proces. Bij Persaldi snappen we dat het optimaliseren van de employee experience een hele uitdaging is, daarom helpen onze HR-adviseurs jou graag de organisatie naar een hoger niveau te tillen en jouw personeel te boeien, binden en te behouden.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met Mandy Stege of Lineke Seppenwoolde.

Zij zijn te bereiken op 0546-760990 en per mail via info@persaldi.nl

Mandy Stege
Mandy Stege
Lineke Seppenwoolde
Lineke Seppenwoolde

Meer over:

Delen via:

Meer actualiteit op het gebied van HR

In een wereld die voortdurend verandert, is investeren in groei en ontwikkeling van zowel individuen als organisaties van vitaal …

Stel dat jouw werknemer afwezig is als gevolg van een ernstig ziekte naaste dan hoor je je als werkgever …

In de dynamische wereld van het bedrijfsleven is het essentieel om je HR-strategie voortdurend aan te passen aan veranderende …