Reiskostenvergoeding in 2021: wat gaat er veranderen?

 

Reiskostenvergoeding in 2021: wat gaat er veranderen?

 

Vaste reiskostenvergoedingen mochten in 2020 door het ‘besluit noodmaatregelen coronacrisis’ door blijven lopen. Ook al bracht de coronacrisis veel thuiswerken met zich mee.
Maar: per 1 januari 2021 moeten werkgevers het reisgedrag van werknemers opnieuw in kaart brengen. Thuiswerkdagen mogen dan niet langer als kantoordagen worden aangemerkt. Het reisgedrag van een werknemer moet opnieuw in kaart worden gebracht.

In het kort

Vanaf januari 2021 mag een thuiswerkdag niet meer als een reisdag worden aangewezen, waar dit in 2020 dus wel mocht. De reiskostenvergoeding moet op het nieuwe patroon worden aangepast en mag niet meer gebaseerd zijn op het reisgedrag van vóór de eerste lockdown in maart 2020. Werkt een werknemer veelal thuis? Dan is het onwaarschijnlijk dat in 2021 de vaste reiskostenvergoeding doorbetaald mag blijven worden.

Reiskostenvergoeding 2021

Het reisgedrag van werknemers moet dus opnieuw in beeld worden gebracht en op deze manier passend worden vergoed. Let er hierbij op dat je enkel dagen mag vergoeden dat er écht gereisd wordt. In de praktijk zal dit ervoor zorgen dat een vaste reiskostenvergoeding voor veel werknemers aangepast zal moeten worden, gezien de huidige corona omstandigheden en de onduidelijkheden.

De vaste reiskostenvergoeding mag vanaf 1 januari 2021 alleen gegeven worden wanneer een werknemer minimaal 36 weken of 128 dagen per jaar naar de vaste werkplek reist. Is dit niet het geval? Dan kun je deze incidentele reiskosten op een andere manier vergoeden, namelijk per declaratie of op basis van nacalculatie.

Routekaart en reisgedrag

Hoe de situatie in 2021 zal verlopen weet op dit moment nog niemand. Het reisgedrag voor heel 2021 in kaart brengen is dan ook een lastige opgave. Ga hierover met je werknemer in gesprek en houd hierbij ook oog op de routekaart die de overheid telkens presenteert. Hoeveel mensen mogen er tegelijk in jouw pand aanwezig zijn? En hoe vaak denkt de werknemer op de werkplek aanwezig te moeten zijn? Door dit in kaart te brengen en het gesprek aan te gaan kun je samen met je werknemer(s) de beste beslissing maken en dit vastleggen. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan en kan de reiskostenvergoeding (voorlopig) in kaart worden gebracht.

Heb je vragen over de reiskostenvergoeding?

Ik ben bereikbaar op 06 – 83 53 95 11 of per mail via rik.dekkers@persaldi.nl