Rik Dekkers

Geen Loonkostenvoordeel (LKV) meer na wijzigen rechtsvorm

Voor bepaalde werknemers kun je recht hebben op een Loonkostenvoordeel (LKV). Een LKV mag maximaal drie jaar worden toegepast vanaf het moment van in dienst treden van de werknemer.

Het LKV kan oplopen tot €6.000 per jaar gedurende maximaal drie jaar.

Dit LKV vervalt indien je wijzigt van rechtsvorm. Dit kan je zomaar tot € 18.000 Loonkostenvoordeel wegnemen.

Voorbeeld:

Je hebt nu een eenmanszaak of VOF en hebt op 1 februari 2021 een fulltime werknemer in dienst genomen met een doelgroepverklaring. In dit voorbeeld kwalificeert het om een werknemer met een LKV van € 6.000 per jaar. Je zou, indien je deze werknemer in dienst houdt, in totaal recht hebben op €18.000 Loonkostenvoordeel over deze drie jaar

Met ingang van 1 juli 2021 stap je met jouw eenmanszaak of VOF de BV in. Het recht op het Loonkostenvoordeel vervalt dan! In dit voorbeeld verlies je dan het recht op € 15.500 LKV.

Tip Persaldi

Het wijzigen van rechtsvorm kan andere (fiscale) voordelen met zich mee brengen maar vraag altijd bij jouw salarisadministrateur na of er werknemers zijn met LKV.  Afhankelijk van jouw type bedrijf kan het zijn dat je meer dan één werknemer in dienst hebt met een LKV. Indien je budgetteert met deze loonkostenvoordelen kan het heel vervelende financiële effecten met zich mee brengen die je graag van tevoren had geweten.

Neem bij vragen contact met mij op via rik.dekkers@persaldi.nl of telefonisch op 06-83539511.